Lume-lume, soro lume. Funky E TOTAL DEPASIT:)).

Asiaticii se arunca cu capul inainte.

Multora dintre noi le este deja familiar stilul numit Emo, care a socat o lume intreaga prin extravaganta. Putini stiu insa ca in inima orasului Tokyo s-a dezvoltat un trend vestimentar asemanator, dar cu mai multa personalitate – Harajuku.

Moda japoneza a facut intotdeauna abstractie de la normele stabilite de designerii internationali, iar tinerii din anumite zone ale Japoniei chiar au inspirat designerii asiatici, care de cele mai multe ori au preluat anumite stiluri, in loc sa le inventeze.

Nascut in inima Japoniei, Harajuku este un trend cu totul special care si-a insusit denumirea de la o zona comerciala foarte „colorata” a orasului Tokyo, aflata intre Shinjuku si Shibuya. Desigur, stilul vestimentar si atitudinea locuitorilor de aici este specifica si cat se poate de excentrica. Reprezentantii trend-ului respecta intotdeauna cateva reguli de baza: sunt foarte creativi, incearca sa impresioneze, amesteca si asociaza, arata haios, nu se afiseaza niciodata cu tinute care promoveaza brand-uri, asorteaza o gama larga de culori cu elemente contrastante si se machiaza strident, cu accent predominant negru.

Harajuku a devenit din ce in ce mai popular in Japonia, unde este promovat si prin intermediul unor publicatii de gen (Kera, Tune, Gothic & Lolita Bible, Fruits), dar si peste granite. De exemplu, stilul cantaretei Gwen Stefani este adesea comparat cu Harajuku.

Presa britanica a denumit adolescentele care promoveaza acest trend „Harajuku Girls”. Stilul lor este atat de complex, incat pare imposibil de definit. Desi asocierea unor elemente vestimentare in Harajuku pare sa nu se supuna niciunei reguli, armonizarea hainelor, accesoriilor si coafurilor este totusi esentiala. Culoarea parului, variatia lentilelor de contact, atitudinea, grupurile cu care se identifica pasionatii Harajuku trebuie sa se sincronizeze perfect pentru a alcatui standardele modei japoneze.

Acest stil este cu atat mai surprinzator cu cat despre cultura asitica se stie ca este una dintre cele mai organizate si respectate culturi din lume. Totusi, Harajuku poate fi interpretat fie ca protest fata de aceasta strictete, fie pur si simplu ca expresie a cunoscutei industrii hentai, manga sau anime, foarte populare in Japonia.

Harajuku include astfel mia multe stiluri:

1. Gothic Lolita.

2. Harajuku Cosplay


3. Harajuku Ganguro

4. Harajuku Wamono


5. Harajuku Decora

6. Harajuku Cyberfashion

Sursa:”yuppy.ro”…site-ul ala NUMAI PENTRU BARBATI.

Din cate vedeti, sunt o amestecatura intre „funky” si „emo”. Culori stridente, freze ciudate. Cert este ca sunt mai buni decat emo prin culoare si prin simplu fapt ca ajung sa traiasca pt a-si breveta stilul:)), si sunt mai buni decat „funky” prin atitudine:>…

Totusi nu-mi inspira incredere:)). Par cam ciudati:))

Anunțuri