Stiu ca multi dintre voi se duc destul de des la sala pentru a se mentine in forma, pentru a evita sedentarismul sau cine stie ce alte motive aveti voi. Totusi, sunt unele reguli care terbuiesc respectate, deoarece chiar si culturismul(fie el un hobby) este un sport cu reguli bine definite.

Daca inca nu i mers niciodata intr-o sala de culturism, trebuie sa stii acele reguli. Altfel nu vei reusi niciodata.

In primul rand, terbuie sa te obisnuiesti cu ideea ca daca nu tragi tare, nu vei avea niciodata rezultate vizibile. Trebuie sa faci cumva sa faci cumva sa rupi microfibrele(nici decum sa faci intindere) deoarece, incercand sa repare daunele, organismul va produce mai mult decat era nevoie. De aici cred ca iti dai seama ca masa musculara creste atunci cand te odihnesti…nu cand te antrenezi.

Trebuie sa te culci cat mai devreme si sa te trezesti devrele pentru a intercala in somn varfurile de secretie ale hormonului de crestere si anume ora 1 si ora 6.

Cred ca iti este clar ca si alimentatia joaca un rol important. Incearca sa mananci de 5-6 ori pe zi, la ore fixe si destul de echilibrat pentru a te reface repede dupa antrenament. Steroizii ingrasa.

Daca ai febra musculara, nu te speria. Ia o aspirina tamponata si incepe iarasi munca.

Ai nevoie de:

  • manusi(pt a evita bataturile)
  • centura(pt a-ti proteja coloana verticala)
  • apa(hidratarea este foarte importanta)
  • prosop(sigur se lasa cu multa apa eliminata)

Nu este nevoie sa faci abdomene la sala. Si acasa e destul de usor. Nu e recomandat sa te repezi la gantere, haltere, s.a.m.d. Este bine sa iti faci un program. Totusi, axeaza-te pe grupele de muschi pe care le consideri importante pentru tine.

Anunțuri