Grim Cris a scris deja despre el. Bla bla da, e  ziua lui. Eu vreau sa speculez cateva erori in ceea se spune in general despre el (am zis de Grim pentru ca de la em mi-a venit ideea) Mna, apai parerea mea. Eminescu este un reprezentant al romantismului. Clar asta nu o poate contrazice nimeni. Eminescu are un stil calofil(si nu explic ce e ala). Google it.

Nu stiu de ce dar nu m-a lasat nciodata cu gura cascata decat ca a scris o poveste in versuri. Bfd. Au mia scris si altii balade. El a facut-o in stilul lui. Ca se fac 159 de ani de la moartea lui? Da, onoare. Si tot respectu pentru ceea ce organizeaza cei de la Focsani. De fapt… Tot respectul pentru Eminescu. Doaaaar ca el insusi a spus „e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune”. Daca tot e vorba de stil calofil.

Nu as merge mai departe sa il aseman lui Rebreanu(pe care eu il consider un scriitor complet, eu fiind adepta a stilului anticalofil) si o sa raman in sfera poeziei si o sa il aseman lui Nichita Stanescu. Mie, cel putin, poeziile lui stanescu mi se par mai profunde. Nu stiu, fiecare cu ce-l doare. Parerile sunt impartite si asta e a mea.

Alexandru Ioan Cuza.

Se fac exact 150 de ani de cand la 24 ianuarie 1859 prin dubla alegere a lui Al. I. Cuza s-a realizat Unirea Mica.

Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza

Theodor Aman: Unirea Principatelor

În Moldova a fost ales, la 5 ianuarie 1859, liderul unionist Alexandru Ioan Cuza. La 24 ianuarie 1859, Adunarea Electivă a Ţării Româneşti îl alegea şi ea ca domn. Astfel s-a făcut primul pas către definitivarea Unirii Principatelor Române, realizată la 24 ianuarie 1859. Aceasta a fost posibilă prin folosirea unei greşeli generate de frazeologia juridică a timpului, (era impusă alegerea a doi domni, dar nu împiedica o persoană să candideze simultan în ambele ţări).

Conform deciziei Convenţiei de la Paris, se înfinţează la 15 mai 1859 Comisia Centrală la Focşani, ce avea ca scop redactarea primului proiect de Constituţie din istoria modernă a României şi realizarea altor proiecte de unificare legislativă a Principatelor. Proiectul de Constituţie nu a fost aprobat însă de domnitorul Cuza, Comisia Centrală din Focşani fiind desfiinţată în februarie 1862. [5]

Deşi Unirea din 1859 era recunoscută doar pentru perioada domniei lui Cuza, şirul de reforme iniţiate de acesta şi venirea pe tronul Principatelor Unite a domnitorului Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, care se bucura atât de sprijinul Franţei cât şi cel al Prusiei a făcut ca actul de la 1859 să fie ireversibil. Din 1866, potrivit Constituţiei promulgate la 1 iulie, Principatele Unite încep să se numească oficial România.(wikipedia, uare unde?:)) )

Reclame