Dacă n-ai văzut încă o femeie care iubeşte, atunci n-ai văzut niciodată o femeie frumoasă.

EA cea mai frumoasa si EL cel mia inteligent baiat din scoala.(suna a cliseu, nu?este!) EA blonda, 90-60-90, ii placea chimia si limba tanzaniana(sau ce se vorbea la ei acolo). EL brunet, ochi albastri, inalt, matematician, fizician, filosof si toate chestiile astea care le dau gata pe fete(bine inteles si bun sportiv si alea-alea).Pleaca la facultate la Bucuresti(EA) si EL merge la Academia de Politie.

Am vrut sa incep povestea asta printr-un cliseu pentru ca doar intorsura pe care o capata povestea ii da frumusetea.

La Academie regulile sunt foarte stricte si nu avea voie sa plece de acolo. Nu le ramaneau din acea mare iubire din liceu decat  2 scrisori pe saptamana, un „te iubesc” la telefon si enstpe mii de promisiuni. Dar ea era frumoasa si el era frumos si la Academie nu sunt sectii separate pentru fete si baieti. Si totusi au trecut 2 ani cu 2 scrisori pe saptamana si un „te iubesc” la sfarsit de telefon si niciunu nu l-a inselat pe celalalt.

Femeia înşeală numai pe cel pe care-l iubeşte, pe ceilalţi îi părăseşte pur şi simplu.


Au trecut anii de facultate. EA a iesit farmacista si el a iesit politist. S-au mutat impreuna.

In mintea ei

„Doamne, cata plictiseala! Ori ma lasa memoria ori, iarta-ma draga constiinta, nu stiu daca il mai iubesc”

In mintea lui

„Adica ea crede ca eu am muncit pe branci la Academie si m-am facut si io barbat(ca tot barbatu) doar ca sa stea ea plecata toata ziua si uneori noaptea se joace ea cu H2SO4? Nu tata, la cratita femeia! Si totusi… daca nu face ture de noapte. Doar mai are si ea schimburi de ture. Ea e suspecta. Oare nu ma mai iubeste?”

Bla bla, indoieli, stres, banalitate.

O fericire pe care nu o poţi gândi durabilă, nu e fericire şi, fără certitudine, nu poate fi în lume nici adevăr, nici frumuseţe..Si s-au despartit dupa cum era logic de altfel. Fara durere, de comun acord, fara copii pe care sa ii lase in urma lor. Au ramas de comun acord ca a fost cea mai mare iubire de liceu si ca atunci se potriveau perfect. Si incepe distractia.

Voi urmari ce face EA si ce face EL in ceea ce urmeaza.

Si vroiam sa spun ca acel jurnal pe care l-am inceput mai de mult l-am tinut pe hartie si nu am uitat de el. Doar ca pana nu voi simti nevoia sa va impartasesc ce scrie acolo, nu o voi face.

Anunțuri