Decese

127 de ani de la moartea lui Mos Ion Roata. Sincer, cand eram mica, nici nu credeam ca el exista cu adevarat. Credeam ca e o plasmuire a inteligentei creatoare pentru a face mai bine inteles mesajul unirii si bla bla etţetera.

Dar nu. Mos Ion roata a existat.

Ion Roată (n. 1806, satul Câmpuri, judeţul Vrancea; d. 20 februarie 1882, satul Gura Văii, judeţul Vrancea), cunoscut şi sub numele de Moş Ion Roată, a fost un ţăran român, deputat în Divanul Ad-hoc şi un susţinător înflăcărat al Unirii Principatelor Moldova şi Valahia şi al reformei agrare din Principatele Unite Române.

<<= El e MĂ!

Daca va intereseaza povestea o gasiti aici.

Aceasta este casa memoriala Ion Roata.

Sincer si eu as vrea candva, la batranete, sa ma retrag la tara intr-o casuta,  de ce nu, asemanatoare(bine, probabil cu o gradina, ceva, in spate. Intelegeti voi) . Bine…cand esti tanar vrei la oras, distractie, si asa mai departe. Dar de la o varsta incepi sa iti dai seama ca ai imbatranit si ca Bucurestiul, Iasiul, Timisoara, Londra si New York  is deja fullde  oameni mult mai tineri ca tine si ca e cazul sa te retragi intr-un colt al tau de natura pentru care, nu-i asa, ai muncit o viata intreaga.

Reclame