lastscan

Dupa cum ar spune un mare filosof contemporan:”Ai fost tu cu mine la balcaniada de matematica si ai luat CEL PUTIN aur? Cu rusii dom’le m-am batut.Pai da…ca scoala rusa…PAI DA, BOULE!” Sintetizand si traducand ceea ce am spus mai sus, ar reiesi ca vremurile s-au schimbat iar generatiile devin din ce in ce mai incompetente. Si ce te faci tu, roman de rand cu liceul terminat si doua facultati la activ, cand vezi ca nu ai unde sa muncesti.

Nu te scoate scoate din sarite ca tu, mama divortata si care ai in intretinere un copil de 3-4 ani, vezi ca blonda de la parter de pe o zi pe alta scapa de datoriile de la intretinere si pe deasupra mai are si botox si silicoane puse? Zici…bine bine…poate a muncit. Si apoi o vezi de bratul administratorului(care apropo e casatorit).

Multe astfel de lucruri se intampla si la locurile de munca unde, vezi bine, secretarele au mai mare prioritate la presedinte decat insusi viepresedintele. Spre exemplu, in Galati rata somajului dupa inchiderea partiala a Combinatului Siderurgic si disponibilizarea multor altora este de 60%. La nici o luna au inceput atacurile pe strada, bataile, jafurile armate. Si toate astea intr-un orasel de 2  pe 2 din Romania.

Tu ce esti dispus sa faci ca sa iti pastrezi locul de munca?

Esti dispus sa renunti la toata pregatirea ta profesionala si sa devi blonda de la parter? Si daca e asa, de ce sa ma mai strofoc sa ma duc la scoala. Pana la urma, in lume sunt 3 meseri: bogatia, saracia si sexul. Toate se vand, toat se cumpara.

Esti dispus sa mai faci o facultate? In traducere libera: esti dispus sa mai dai inca niste bani pe care si asa nu ii ai doar ca sa devi mai destept si mai bine pregatit decat un bj?

Esti dispus sa te duci la munca fara sa te plateasca doar cu gandul ca luna viitoare poate va da salariul? Pai ia stai ma…ce facem. Luam serviciu ca sa avem de unde ne intoarce seara morti de foame si cu stresul facturilor. Locul de munca nu este un bun loc unde sa te plimbi. Acolo faci ce faci da faci pentru bani(si pentru placerea personala dar stresul nu cred ca mai creeaza satisfactie nimanui).

Esti dispus sa renunti la un full-time-job pentru mai multe par-time-uri?Asta-i ca la loterie. 2 milioane de acolo, 2 de acolo, 1 de acolo. Care iese, iese. Care nu…sa fie sanatos. Sa zicem ca asa macar ai siguranta painii. Dar oare merita sa ajungi acasa la 23:00 in fiecare seara si sa pleci dimineata la 07:00? Merita sa iti lasi copiii sa creasca cu altcineva si cand ajung mari sa nu te mai recunoasca?

Tu ce esti dispus sa faci?

Anunțuri