Reluand titlul, Doamne, vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni.

Dupa ce ati urmarit acel video,va veti fi dat seama ca vreau sa vorbesc despre „Perioada de aur”(a.k.a Comunism).

Este binecunoscut Romania este singura tara Europeana in care revolutia, si implicit trecerea la statutul de republica, s-a facut pe cale violenta. Pe cand in Cehoslovacia a avut loc „Revolutia de catifea” iar in Bulgaria  oamenii doar au trebuit sa iasa in strada si sa spuna „Vrem republica”, in Romania s-a varsat sange. Gorbaciov a simtit nevoia de liberate dar oare atata libertate prieste?

Spiritul civic parca s-a evaporat. Va invit sa citit in acest scop „Romanticii”(epopeea bluzelor albastre) de Augustin V. Pop. Va veti da seama ca oamenii nu mai sunt aceiasi, dragostea de tara a pierit. In urma plecarii tancurilor germane, Romania, si asa teatru de razboi pentru atatea secole, a ramas o epava. Mana de la mana tinerii au inceput reconstructia tarii.

In acest spirit in 4 august 1945 minerii comunisti si-au luat angajamentul de a mobiliza toti muncitorii pentru a spori cu 20% productia pana in 23 august sub lozinca „Toata lumea in productie sa scapam de mizerie!” Cinste lor, primii eroi ai muncii voluntare. Trecerea la industria grea a muncii patriotice s-a facut prin infiintarea in august 1946 a primelor tabere permanente de reconstructie a brigadierilor. Mai tarziu se vor infiinta santiere de interes national.

Concluzionand, Doamne, vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni.

Reclame