Later Edit: Stiu ca e duminica
Pe mine ma mai bate uneori ghinionul si ma intreb: „Ce s-a intamplat azi?”Paaai:

1 Pe 12 iulie au debutat The Rolling Stones la Clubul Marquee din Londra.

Legenda spune ca în octombri 1960 Mick Jagger si Keith Richards, fosti colegi de scoala, s-au întalnit pe peronul garii din orasul lor natal, Dartford. Impreuna cu Dick Taylor au format grupul Little Boy Blue & The Blues Boys. Doi ani mai tarziu, in iunie 1962, au înfiintat trupa The Rolling Stones (dupa piesa „Rollina”½ Stones Blues”, interpretata de Muddy Waters). La 12 iulie 1962 are loc primul concert la Marquee club din Londra. Grupul era format din Mick Jagger (voce), Keith Richards (chitara solo), Ian Stewart (pian), Brian Jones (chitară ritmica), Dick Taylor(bass) si Tony Chapman(tobe). In 1963, casa de discuri Decca si directorul ei artistic Dick Row, celebru pentru refuzul beatlistilor a inregistrat primul lor single.

2 S-a nascut celebrul  Nicolae Steinhardt.

Nicolae Steinhardt (n. 12 iulie 1912- d. 30 martie 1989) a fost un scriitor, publicist, critic literar şi jurist roman, originar din Pantelimon, Ilfov. De origine evreiasca, s-a convertit la religia crestina ortodoxa  în închisoarea de la Jilava, îşi va lua numele de fratele Nicolae, şi se va călugări dupa punerea sa in libertate. Este autorul unei opere unice in literatura romana, Jurnalul fericirii.(Dupa acest jurnal mi-a fost si mie cunoscut)  A fost doctor în drept constitutional.

3 A decedat Mircea Nedelciu .A fost un scriitor roman, considerat a fi unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai curentului optzecist si ai postmodernismului  in literatura romana.

A scris:

  • Aventuri intr-o curte interioara proză scurta
  • Efectul de ecou controlat , proza scurta
  • Amendament la instinctul proprietatii, proza scurta
  • Si ieri va fi o zi , proza scurta
  • Povestea povestilor generatiei ’80
  • Zmeura de campie, roman
  • Tratament fabulatoriu, roman
  • Femeia in rosu , roman scris impreuna cu Adriana Babeţi si Mircea Mihăieş
  • Zodia scafandrului , roman neterminat, publicat postum.

4 De asemenea s-a nascut Pablo Neruda. Poet si om politic chilian, consul in Spania, Japonia, China; ambasador la Paris, premiul „Cununa de aur” a Reuniunii Internationale a Poetilor din orasul iugoslav Strunga; Premiul International Lenin „Pentru intarirea pacii intre popoare”, ; laureat al Premiului Nobel pentru Literatură in anul 1971.

S-au mai intamplat unele lucruri precum faptul ca Stefan cel Mare accepta suzeranitatea Ungariei asupra Moldovei, semnarea acordului anglo-sovietic de ajutor reciproc si etc. Cele de sus mi s-au parut mai…in ton nu interesele mele. Have a nice 12 iulie 2009!

Reclame