E ultima gaselnita si e hotă(adjectiv provenit din englezescul „hot” si acordat conform gramaticii limbii franceze in limba romana). De acum, eu si cu ai mei colegi, nu ne mai semnam la lucrarile la o anumita materie cu numele. Avem CODURI(si nu, nu mergem cu shift). Codul meu e 11528, parca. Ca is in clasa a 11-a, la litera E(de acolo vine 5-ul) si a 28-a la catalog. Cica e mai usor sa ne treaca notele asa in catalog. Nu inteleg de ce, cum, de unde i-a venit ideea asta dar ma rezum la a nu intreba. Ca asa zice in Biblie:”Crede si nu cerceta.”

De altfel am ajuns la ideea ca stiintele fixe(gen matematica, fizica, chimie si de-alea) sunt precum codurile de bare, asa, sa fim in cod cu codurile. Adica te straduiesti, sa zicem, sa intelegi. Stii ca spatiul liber e 0, linia subtire e 1 si linia groasa e 2. Stii ca ar trebui sa semnifice „ce este” si „de unde vine” produsul ala dar niciodata nu stii ce vrea de fapt de la viata ta. Stii ca nimeni nu stie sa il foloseasca si de aia s-au inventat de-alea de citit coduri de bare.

Analog: Sa luam de exemplu matematica. Te duci la ore, te straduiesti, sa zicem, sa intelegi. Stii ca „lim” inseamna limita si ca multe numere intr-o paranteza(evident îs mai multe conditii dar na…) formeaza o matrice si stii ca Fibonacci a scris un sir. Stii ca ar trebui sa faca vreun truc numerele alea si ca ar trebui sa se ajunga la un rezultat(sau nu) dar niciodata nu stii ce vrea de fapt de la viata ta. Stii ca nimeni nu stie sa le foloseasca si de aia s-a inventat functia scientific la calculator, mai mult sau mai putin.Da’ nu conteaza ca daca nu stiti sa rezolvati, scrieti un cod si s-a rezolvat problema.

Pana data viitoare, v-am pupat

Anunțuri