M-am cam ferit sa scriu despre asta pentru ca acum toata lumea le critica pe fete, toata lumea spune ca „s-au vazut cu medalia in gat”. Ce-i drept nu putem spune ca nu au luptat pentru calificare. Sa nu uitam ca au pierdut cu Norvegia si Spania la doar un gol.  Problema e ca la noi nu a fost un joc de echipa, cel putin nu meciul cu Spania in care tot greul l-au dus Ungureanu si Amariei(pentru ca Neagu a fost tinuta om-la-om), cand tot ce au dat pe poarta extremele a fost gol. Aveam, nu-i asa, o echipa de vedete.Fiecare a vrut sa se afirme.  Lotul si toate detaliile cu privire la fete  le gasiti aici.

Romania a iesit pe un loc 8 alaturi de Austria  al carui lot este format din jucatoare de liga a II-a din Germania(in oarecare masura). Asta spune destul de multe. Am pierdut lamentabil meciul cu Germania (scor: 35-25).

Din vedetele noastre, cum era de asteptat, nici una nu a ajuns in echipa ideala a CM2009. Daca la ultima editie le aveam pe Elisei si pe Hutupan, acum avem un grup intreg de…fete care incearca sa gaseasca diferite scuze.

Echipa ideala este:

portar – Irina Suslina (Rusia);
extrema stanga – Camilla Herrem (Norvegia);
inter stanga – Mariama Signate (Franta);
centru – Allison Pineu (Franta);
inter dreapta – Marta Mangue (Spania);
extrema dreapta – Linn-Kristin Riegelhuth (Norvegia);
pivot – Begona Fernandez (Spania).

MVP-ul turneului final din China a fost declarata rusoaica Ljudmila Postnova.

La ultima editie imi facusem un caiet in care imi scosesem articole cu fetele, poze, declaratii…acum nu mai am nici o tragere de inima. Daca nu era sa o faca pentru ele, macar pentru romani. Sa fim sinceri, nu prea avem cu ce scoate capul in lume. Unul dintre lucrurile cu care ne laudam pana acum era aceasta selectionata care, in mod teoretic, era in stare sa rupa norii.

Oricum, nu putem spune ca nu au incercat. Felicitari si succes pe mai departe.

Reclame